Üretim Maliyetlerinizin
Hesaplamasında Sorun Yaşıyorsanız
CostSoft Üretim Maliyet Yazılımı Sizlerle!
COSTSOFT ÜRETİM MALİYET HESAPLAMA YAZILIMI İLE KARMAŞIK HESAPLAMALARA SON
CostSoft Üretim Maliyet Hesaplama Yazılımı, karmaşık maliyet hesaplamalarına son veren kullanıcı dostu bir çözümdür. İşletmelerin üretim süreçlerinde doğru ve güvenilir maliyet analizleri yapmalarını sağlayarak verimliliği artırır.
CostSoft ‘ da hammadde stokları diğer stoklar gibi çok titiz bir şekilde izlenmektedir. Çünkü maliyet çalışma sonuçlarının tutarlılığı ve doğruluğu tamamen iyi bir stok takibine bağlıdır.Stoklarını takip edemeyen üretici ne maliyet hesaplayabilir ne de kar veya zarar ettiğini belirleyebilir ne de stokta bulundurma maliyetlerini dengeleyebilir , geleceği göremez , bütçe hazırlama faaliyetlerinde bulunamaz.
Hammadde stok kartları, hareketleri ve seçilmiş olan değerleme yöntemine göre değerleme birim fiyatları bu bölümde takip edilir. Başka bir stok takip yazılımı varsa gerek hammadde stok kartları gerekse hareketleri bu bölümde CostSoft ‘ a Excel üzerinde aktarılabilir.
Yarı mamul stok kartları, hareketleri ve seçilmiş olan değerleme yöntemine göre değerleme birim fiyatları bu bölümde takip edilir. Başka bir stok takip yazılımı varsa gerek yarı mamul stok kartları gerekse hareketleri bu bölümde CostSoft ‘ a , kendi veri tabanından dış ortama da ( Excel ) bu bölümden veri aktarılabilir.Standart ürün ağacı bilgileri bu bu bölümde girilir ve üretim maliyet hesaplamaları da yapılır. Yine , yarı mamul maliyet raporları da bu bölümde yapılır.
Mamul stok kartları, hareketleri ve seçilmiş olan değerleme yöntemine göre değerleme birim fiyatları bu bölümde takip edilir. Başka bir stok takip yazılımı varsa gerek mamul stok kartları gerekse hareketleri bu bölümde CostSoft ‘ a , kendi veri tabanından dış ortama da ( Excel ) bu bölümden veri aktarılabilir.Standart ürün ağacı bilgileri bu bu bölümde girilir ve üretim maliyet hesaplamaları da yapılır.
İade stok kartları, hareketleri ve seçilmiş olan değerleme yöntemine göre değerleme birim fiyatları bu bölümde takip edilir.
Yarı mamul ve mamul üretim maliyetlerinin hesaplanmasında pratik yöntemlerden birisi olan muhasebe gider çeşit hesapları ( 710-720-730 ) bu bölümde tanımlanır.Hesapların ay bazında tutarları burada tanımlanır.
Üretim faaliyetinde kullanılan makine-teçhizatlar yarı mamuller ve mamuller bazında izlenebilmekte ve gereken güncellemeler de yapılabilmektedir.
3.cü dağıtım olarak da adlandırılıan mamul üretim maliyet hesaplamaları , parametre işlemlerinde seçilen yönteme göre yapılır.
Üretim maliyetlerini masraf merkezleri bazında takip etmek isteyen üretici firmalar bu bölümde masraf merkezlerini tanımlayabilirler. 1.ci ve 2.ci gider dağıtımları buradan yapılabilir.Dağıtım anahtarlarının masraf merkezleri itibarıyla dağılımları yine bu bölümde yapılır. Yine dağıtım anahtarları da tanımlanabilmektedir.
Üretici firmalar eğer üretim maliyetlerini masraf merkezleri bazında hesaplamak istiyorlarsa , öncelikle giderlerini masraf merkezlerine dağıtacaklar , sonra da 2.ci dağıtım dediğimiz , masraf merkezlerinden esas üretim gider yerlerine yükleme bu bölümde yapılacaktır.
Gerek satışların maliyeti raporu , gerekse ayrıntılı mamul üretim maliyet raporları buradan alınabilir.
CostSoft Üretim Maliyet Hesaplama ve Raporlama programının temel taşlarının en başında yer alır. Sınırsız adette üretim işletmesinin her biri için ayrı olarak dizayn edilmiş olan parametre bilgilerini bir kere planladıktan sonra işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu menüde , maliyet sistemleri, stok değerleme yöntemleri , gider dağıtım yöntemleri , fire tesbit alternatifleri kullanıcıya seçenek olarak sunulmuş olup , kullanıcı bunlar arasından seçeceği yöntemlerle işlemlerine devam edebilecektir.